viernes, 6 de marzo de 2009

Radio'09: "Radio Local y Desarrollo Humano"

Radio'09: "Radio Local y Desarrollo Humano" por Raúl Terol Bolinches, Emisora Municipal "LLosa FM"

Llosa FM participarà en la Jornada Radio'09: Radio Local y Desarrollo Humano, que es cel·lebrarà el dijous 26 de Març en el Saló de Graus de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyers de Telecomunicació, de la Universitat Politécnica de València (UPV). Esta Jornada s'emmarca en una sèrie d'actuacions en materia formativa en les que participa la ràdio pública de la Llosa de Ranes.


Així en 2005 i 2006 es van realitzar unes jornades en forma de workshop i que tractava sobre el mitjà de comunicació radiofònic. En esta ocasió la temàtica gira en torn a la ràdio local i al desenrotllament humà. Experiències viscudes en la nostra ràdio, en la ràdio La Coma, o la d'enginyers sense fronteres que van agafar el model de la Llosa per a muntar una emissora de ràdio en Burkina Faso.

L'alcalde de la Llosa de Ranes, Evarist Aznar, també estarà present en esta Jornada i participarà en una de les taules redones de l'event.

Carlos Hernández, profesor de la UPV i Doctor en Telecomunicacions, es coneixedor del projecte de ràdio local Llosa FM, el qual ha seguit de prop des dels seus inicis, és el Coordinador d'esta Jornada i qui ha tingut la idea. El Prof. Hernández ha assenyalat que es va a treballar més enllà d'esta jornada i es pensa fer moltes coses en materia de ràdio, com podría ser la creació d'un Observatori per a la Ràdio Local.

Mentrestant el que sí que és casi una realitat es la revista electrònica per a l'estudi, investigació i dinamització del mitjà de comunicació radiofònic RadioSIC. Esta iniciativa, que ha nascut entre els despatxos de la Universitat Politècnica de València i els de Llosa FM, conta ja en un gran ventall de col·laboradors entre els que es troba Mariano Cebrián Herreros.

No hay comentarios: